Huisarts 0592 - 350088

21 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag. Op deze dag vieren mensen wereldwijd het bestaan van yoga. De meeste mensen die met aandacht stilstaan bij deze bijzondere dag zullen al enige ervaring hebben met yoga.

Een van de speerpunten van Gezondheidscentrum Kloosterveen is het verder ontwikkelen van eerstelijnsdiagnostiek. Naast het aanbieden van bloed- en urineonderzoek en ECG, kunnen wij vanaf heden ook abdominale echografie inzetten.

Het gezicht van de praktijk, het eerste aanspreekpunt, spin in het web; zo kun je de functie van doktersassistente omschrijven. Voor onze praktijk een belangrijke collega, die de huisartsen, physian assistent en praktijkondersteuners elke dag weer ondersteunen om goede zorg te kunnen bieden.

Vandaag is het de dag van de Logopedie. In het gezondheidscentrum zit Logopedistenpraktijk Rondom Spraak.

Zit u niet lekker in uw vel? Maak uw leven waardevoller en vergroot uw psychologische flexibiliteit.

Zomerperiode 2018

De huisartsenpraktijk is de gehele zomer geopend. Om de vakanties van huisartsen op te vangen, hebben we zoveel mogelijk de hulp ingeschakeld van waarnemers. Toch hebben we in de periode van 6 augustus t/m 14 september niet de bezetting zoals u die van ons gewend bent.

Vandaag, 25 mei 2018, treedt de nieuwe wetgeving in werking; de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Voor ons betekend deze wetgeving een kans om de persoonsgegevens (en de verwerking daarvan) nogmaals te herijken en meer bewust te worden van onze werkprocessen.

De lente komt eraan. Vele dieren, maar ook mensen krijgen weer de kriebels. Een onderwerp waar nog veel taboe over heerst is seks (geslachtsgemeenschap). Heeft dat te maken met schaamte? Of toch met de wens naar privacy? Het heeft als gevolg dat er weinig kennis uitgewisseld wordt over seks en eventuele problematiek.

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is de verzamelnaam voor een aantal chronische aandoeningen van de luchtwegen, zoals bronchitis en longemfyseem. Bij COPD raken vooral de kleine vertakkingen van de luchtwegen blijvend beschadigd door een voortdurende ontsteking ervan.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wat feitjes over thee

Waarom is groene of zwarte thee drinken gezonder dan kruidenthee zoals rooibosthee?

Contact

Gezondheidscentrum Kloosterveen
Transportweg 8
9405 PR Assen
0592 - 350088

Dependance Kloosterveste
Rondgang 99
9408 MC Assen
0592 - 350088