Bevallen met de BirthVR bij Verloskundig Centrum Assen!

BirthVR is een nieuwe innovatieve ontwikkeling op het gebied van pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Tot voor kort konden vrouwen in Drenthe geen gebruik maken van de BirthVR tijdens de bevalling. Drenthe was hiermee de enige provincie in Nederland waar dit nog niet aangeboden werd. Verloskundig Centrum Assen heeft daar verandering in aangebracht. Ook in Drenthe is bevallen met de BirthVR nu mogelijk!

Ieder jaar bevallen meer dan 160.000 vrouwen. Tijdens een bevalling ervaren vrouwen pijn. Veel vrouwen beginnen hun bevalling onder begeleiding van de verloskundige, thuis of in het ziekenhuis. Bij behoefte aan pijnstilling tijdens de bevalling worden vrouwen altijd overgedragen aan de gynaecoloog in het ziekenhuis. Pijnbestrijding is daarmee de meest voorkomende reden waarom vrouwen tijdens hun bevalling van de verloskundige naar de gynaecoloog worden overgedragen. Verloskundig Centrum Assen wil daar verandering in aanbrengen en biedt al haar cliënten de mogelijkheid om de BirthVR in te zetten als pijnstilling tijdens de bevalling.

De app met VR-bril werkt door middel van afleiding. Met VR stappen vrouwen direct in een andere wereld. Een natuurlijke omgeving die afleidt van de pijn en ontspannen werkt. Het gebruik van BirthVR is een bewezen effectieve methode om angst en pijn te verminderen. Door de afleiding en ontspanning worden er namelijk minder pijnprikkels naar de hersenen gestuurd. De pijn is niet weg, maar je voelt de pijn minder sterk. Bijkomend voordeel is dat de verloskundige de bevalling mag blijven begeleiden.

Elke client van Verloskundig Centrum Assen mag tijdens de bevalling kosteloos gebruik maken van de BirthVR. De verloskundige heeft de BirthVR altijd bij zich, net als de baarkruk! Voor verdere informatie kunt u terecht op www.verloskundigcentrumassen.nl of via telefoonnummer: 06-22125834.

Lees hier het artikel van rtv Drenthe.

Vraag stellen aan Gezondheids­centrum Kloosterveen?

Alleen voor vragen over openingstijden, bereikbaarheid of onze dienstverlening kunt u ons contactformulier invullen.

Voor specifieke vragen aan een zorgverlener, verwijzen we u naar hun eigen contact formulier op de desbetreffende pagina.

Uw mening telt!

Door de vragenlijst in te vullen helpt u ons ervoor te zorgen dat de zorg die u van de praktijk krijgt zo goed en prettig mogelijk is.
Patiënten Enquête