Een van de speerpunten van Gezondheidscentrum Kloosterveen is het verder ontwikkelen van eerstelijnsdiagnostiek. Naast het aanbieden van bloed- en urineonderzoek en ECG, kunnen wij vanaf heden ook abdominale en gynaecologische echografie inzetten. Op deze wijze kunnen wij de diagnostiek versnellen en de klinische besluitvorming betrouwbaar(der) ondersteunen. Het uiteindelijke doel is om onze patiënten meer service te bieden. J.P. Verwaard, huisarts en M. Sussbauer Physian Assistent hebben de opleiding abdominale echografie via @NEAc gevolgd. M. van der Voort, huisarts heeft de opleiding voor gynaecologische echografie via @NEAc gevolgd.
U kunt elke dag zonder afspraak urine voor controle brengen vóór 10:00 uur. Als u denkt dat u een blaasontsteking heeft, adviseren wij u de eerste ochtendurine op te vangen in een speciaal urinepotje (verkrijgbaar bij iedere apotheek en aan de balie van de huisartsenpraktijk). U kunt alleen een potje gebruiken dat u van uw huisarts of apotheek heeft ontvangen. Levert u urine in een ander potje aan, zoals een jampot of PET fles, kunnen wij deze niet in behandeling nemen. Afwijkende potjes kunnen er namelijk voor zorgen dat het onderzoek niet betrouwbaar is en u een onjuiste uitslag krijgt. Werkwijze opvangen urine Het eerste deel van de plas in het toilet laten lopen; Aansluitend het tweede deel opvangen in het potje; Daarna uitplassen in het toilet; Het potje voorzien van naam en geboortedatum; Urine formulier invullen; De urine binnen 2 uur inleveren op het laboratorium (lukt dat niet, dan urine bewaren in de koelkast). Uitslagen onderzoek De uitslag van een urine-onderzoek of bloedonderzoek kunt u opvragen via Mijngezondheid.net. U bent zelf verantwoordelijk voor het opvragen van de uitslag. U kunt er niet vanuit gaan dat geen bericht, goed bericht is. Uninebriefjes Deze liggen voor u klaar bij de balie van de huisartsenpraktijk. U mag de urine neerzetten in de box bij de balie samen met het urinebriefje. U kunt het urinebriefje hier ook downloaden, printen en thuis invullen. Urine vragenformulier
Geen medische vragen stellen via het contactformulier. Deze worden niet beantwoord.
Voor vragen over uw gezondheid, zoals labuitslagen, aanvullend onderzoek, doorverwijzingen, zelfzorgadvies of andere medische vragen, verwijzen wij u naar mijngezondheid.net. MijnGezondheid.Net (MGN) is een goed beveiligd en persoonlijk online zorgdossier. Gebruik voor medische vragen niet het contactformulier.
Alleen voor vragen over openingstijden, bereikbaarheid of onze dienstverlening kunt u ons contactformulier invullen.
Voor specifieke vragen aan een zorgverlener, verwijzen we u naar hun eigen contact formulier op de desbetreffende pagina.