Diëtistenpraktijk Drenthe

Over ons

Bij Diëtistenpraktijk Drenthe zijn 6 diëtisten werkzaam, Barbara Wittenberg, Stijn van der Graaf, Jessie Haandrikman, Esther de Vries, Julia Vrieling en Eline Bennink. In Kloosterveen is Julia de vaste diëtist.

We zijn allemaal aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wat kunnen wij voor u doen?

U kunt bij ons terecht met alle vragen die u heeft over de voeding in breedste zin. Het kan zijn dat u onze adviezen nodig heeft, omdat u een probleem heeft met uw gezondheid, zoals bij diabetes mellitus, maag- darmklachten, allergieën, over- en ondergewicht, verhoogde cholesterolwaarden in uw bloed, maar ook wanneer u twijfelt of uw slecht etende kind wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Niet op dieet maar wel het veranderen of aanpassen van voedingsgewoonten voor de langere termijn. Dit is vaak moeilijk. Wij begeleiden u met veel plezier in het proces van acceptatie tot gezond en lekker eten. Onze visie is dat er een evenwicht moet ontstaan tussen kwaliteit van leven en de aanpassingen in de voeding

We hebben gekozen voor werken in het gezondheidscentrum, omdat we vinden dat het erg waardevol is om met meerdere disciplines onder een dak te zijn. Als hulpverleners kunnen wij sneller overleggen over bijvoorbeeld de invloed van voeding op laboratoriumwaarden en de behandeling hiervan. Ook weten we als hulpverleners onderling beter van elkaar wat we te bieden hebben, waardoor de begeleiding goed op elkaar afgestemd kan worden. Hierdoor kunnen we u zo optimaal mogelijk adviseren en begeleiden.

De juiste zorg, u centraal.

De samenwerking in het gezondheidscentrum is voor patiënten met diabetes mellitus, COPD en mensen met verhoogd risico op cardio vasculaire aandoeningen gestructureerd in de ketenzorg. Dit betekent dat de consulten bij de diëtist niet ten koste gaan van het verplichte eigen risico.

In deze “ketenzorg” hebben we met elkaar afspraken gemaakt over “wie wat doet”. De samenwerking met de huisarts en praktijkondersteuner is hierdoor duidelijk en het is fijn dat we op deze manier zo goed mogelijk “zorg op maat kunnen” bieden.

Iedereen heeft recht op 3 behandeluren in de basisverzekering per kalenderjaar. Een verwijzing van de huisarts is niet perse een voorwaarde om een afspraak te kunnen maken. Onze kamer vindt u in het Gezondheidscentrum Kloosterveen, Transportweg 8 te Assen.

U kunt bij Julia terecht op het spreekuur. De ene week op dinsdag en de andere week op woensdag is zij in het centrum aanwezig. Voor een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Gezondheidscentrum Kloosterveen 0592-350088 of met onze praktijktelefoon 06-13112400.

Mocht u niet naar het spreekuur kunnen komen, dan is een huisbezoek uiteraard ook mogelijk.

Voor nog meer informatie verwijzen we u graag naar onze website. Website

Medewerkers Diëtist

J. Vrieling
J. Vrieling Diëtist
Diëtist

Vraag stellen aan Gezondheids­centrum Kloosterveen?

Dit bericht wordt verstuurd naar
info@dietistenpraktijkdrenthe.nl.

Alleen voor vragen over openingstijden, bereikbaarheid of onze dienstverlening kunt u ons contactformulier invullen.

Uw mening telt!

Door de vragenlijst in te vullen helpt u ons ervoor te zorgen dat de zorg die u van de praktijk krijgt zo goed en prettig mogelijk is.
Patiënten Enquête