Hoe houden we de huisartsenzorg in Drenthe gaande?

Dit kunnen we alleen samen met u voor elkaar krijgen. Nu in onze regio het aantal positieve testen flink toeneemt is het essentieel dat de maatregelen worden nageleefd tijdens het bezoek aan de huisartsenpraktijk en/of huisartsenpost. Alleen op die manier kunnen we de huisartsenzorg in onze provincie stabiel houden.

Maatregelen

Dit betekent 1,5 meter afstand houden, mondkapje dragen en uiteraard bij het maken van een afspraak tijdig aangeven of u coronaklachten heeft. Voor luchtwegklachten hebben we nog steeds een apart spreekuur. We kunnen niet het risico lopen dat patiënten elkaar in de wachtkamer besmetten of dat wij besmet raken. Dan komt de gehele zorg in het gedrang.

Coronaklachten: PCR-test!

We zien steeds vaker dat gevaccineerde patiënten alleen een zelftest afnemen bij coronaklachten. Een zelftest geeft een eerste indicatie maar geen garantie, ook niet als u volledig gevaccineerd bent. Maak altijd een afspraak bij de GGD voor een PCR-test bij coronaklachten en maak pas nadat de uitslag bekend is een afspraak bij de huisartsenpraktijk.

Griepvaccinatie

In veel huisartspraktijken konden niet alle patiënten tijdens de eerste griepvaccinatieronde hun griepprik krijgen. Dit komt door de hoge opkomst dit jaar. Huisartsen kunnen een maximaal aantal vaccins bestellen voor de eerste ronde. Pas na de eerste prikronde kunnen wij vaccins nabestellen. We verwachten dat deze nabestellingen op z’n laatst half december dit jaar worden geleverd. Uw eigen huisarts informeert u hierover.

Nog niet gevaccineerd?

Bent u nog niet tegen corona gevaccineerd? Neem bij vragen of twijfel contact op met uw eigen huisarts om samen een afweging te maken. Wetenschappers zien agressievere varianten ontstaan en weten dat corona niet meer verdwijnt. Artsen over de hele wereld hebben nu bijna een jaar ervaring met de nieuwe vaccins. Uw eigen huisarts kent de laatste wetenschappelijke inzichten en uw persoonlijke medische situatie.

Boostervaccinatie

Onlangs is bekend geworden dat er binnenkort een derde vaccinatie beschikbaar komt voor mensen van 60 jaar en ouder. Dit wordt deze keer door de GGD geregeld die daar momenteel een planning voor aan het maken zijn. Dit gaat helemaal buiten ons om.

Tot slot

Nu de zorg weer overbelast dreigt te raken kan het gebeuren dat we u minder snel op het spreekuur kunnen zien dan u misschien gewend bent. De maatregelen nemen we juist om de noodzakelijke zorg goed te kunnen blijven verlenen. We hopen daarom op uw begrip en rekenen op uw medewerking. Drentse Huisartsen.

Vraag stellen aan Gezondheids­centrum Kloosterveen?

Alleen voor vragen over openingstijden, bereikbaarheid of onze dienstverlening kunt u ons contactformulier invullen.

Voor specifieke vragen aan een zorgverlener, verwijzen we u naar hun eigen contact formulier op de desbetreffende pagina.