Persoonlijk bericht van de huisarts

Beste inwoners van Kloosterveen,

Waarschijnlijk bent u, net als wij, wel een beetje klaar met het Corona virus en de gevolgen die dat voor ons allemaal heeft.
Helaas is het virus nog niet klaar met ons.

De ontwikkelingen zijn hoopgevend, dat wel. De inspanningen en zelfdiscipline die iedereen opbrengt hebben resultaat. Ziekenhuisopnames dalen en de bezetting van de intensive Care plekken ook. Voorzichtige stappen om tenminste onze jongste kinderen weer geleidelijk naar school te laten gaan lijken dan ook verantwoord.
Ook binnen de Huisartsenpraktijk Kloosterveen zijn wij bezig om de normale zorg, die noodgedwongen heeft moeten wachten, geleidelijk weer te hervatten. Dat is een lastige klus, omdat we het voor iedereen vooral veilig willen organiseren.

Dat houdt onder andere in:

 • Het spreekuur voor Corona-verdachte klachten dat wij samen met de collega’s in Assen houden in de Huisartsenpost naast het WZA blijft bestaan. Dat zorgt ervoor dat in de praktijk in principe geen verdachte luchtwegklachten worden gezien.
 • Volle wachtkamers zijn ongewenst, zelfs al zijn de bezoekers niet Corona-verdacht. Om dit mogelijk te maken gaan wij het volgende doen:
  1. Gebruik (blijven) maken van de mogelijkheden die de techniek ons biedt. E-consulten, telefonische vragen en binnenkort beeldbellen, waarbij wij natuurlijk privacy en beveiliging in het oog houden.
  2. Spreiden van spreekuren waardoor minder patiënten gelijktijdig aanwezig zijn.
  3. Afwisselen van belafspraken en spreekuurafspraken om extra ruimte te maken.
  4. Hervatten van avondspreekuren.
  5. Spoedige heropening van de Rondgang 99 lokatie (nu in “winterslaap”).
  6. Wij blijven u vragen om zo mogelijk alleen naar de praktijk te komen, en als dat niet gaat met maximaal één begeleider.
 • Om het risico van overdracht van het Corona-virus nog verder te beperken zult u ons gebruik zien maken van aangepaste (werk)kleding, handschoenen en mondkapjes. Daaronder zijn wij nog gewoon dezelfde mensen!

Wij hopen zo iedereen de zorg te kunnen geven die nodig is waarbij we toch bezoek aan de praktijk zoveel mogelijk proberen te beperken.
We merken bovendien dat huisartsenzorg 2.0 ook voordelen biedt en heel handig kan zijn.

Blijf voorzichtig!

Net als velen van u volgen wij natuurlijk ook het nieuws rond het COVID-virus. We weten inmiddels dat ouderen extra kwetsbaar zijn en dat kinderen juist minder vatbaar zijn.
In Kloosterveen is een belangrijke leeftijdsgroep juist daartussenin, waar je niet het grootste - maar zeker ook niet het kleinste risico loopt. Ook heb je meestal de nodige maatschappelijke verantwoordelijkheden. Als je pakweg tussen de 30 en de 60 bent en op de IC terecht komt ga je een zware tijd tegemoet, waar je in het algemeen als alles goed verloopt op een lang herstel moet rekenen.

 • Dus Kloosterveners tussen de 30 en 60:
 • Hou anderhalve meter afstand, was je handen, blijf thuis, zorg voor je gezin, geef je kinderen les, zorg voor je ouders, werk thuis als het kan en daarbuiten als het moet, hou je bedrijf in leven, help je buren, ga alleen boodschappen doen, sport in je eentje, raak niet gefrustreerd, pas op jezelf, hou het vol.

  No one said it would be easy…
 • Vraag stellen aan Gezondheids­centrum Kloosterveen?

  Alleen voor vragen over openingstijden, bereikbaarheid of onze dienstverlening kunt u ons contactformulier invullen.

  Voor specifieke vragen aan een zorgverlener, verwijzen we u naar hun eigen contact formulier op de desbetreffende pagina.