Sporten in de zomer

De zomer staat voor de deur en dit is vaak een periode waarin de sportschoenen weer uit de kast worden gehaald, nieuwe sporten worden ontdekt en er vooral heerlijk wordt genoten van het mooie weer. Om de zomer zo goed en fit mogelijk door te komen een aantal tips:

  1. Sport in de ochtend of in de avond en niet op het heetste moment van de dag. Dit vraagt namelijk erg veel van uw lichaam en als het erg warm is kan uw lichaam de warmte onvoldoende kwijt.

  2. Heeft uw sport een zomerstop dan is het zeker aan te raden om in deze periode te blijven sporten (bijvoorbeeld fietsen, zwemmen, wandelen e.d.). Dit voorkomt blessures voor het volgende seizoen en uw conditie blijft beter op pijl.

  3. Gaat u op wandelvakantie naar de bergen, bereid dit dan goed voor en voorkom blessures. Voor een goede voorbereiding en vragen wat betreft passende oefeningen kunt u altijd terecht bij SKS Fysiotherapie.

  4. Voldoende drinken en dan vooral niet te koud, je lichaam is dan juist veel energie kwijt aan het opwarmen van de koude drank;

  5. Luister naar je lichaam! Hoe warmer het is hoe moeilijker het sporten is (m.n. buiten). U kunt duizelig worden en dit is een teken dat u rustiger aan moet doen. Vergelijk de prestaties van de zomer daarom ook niet met bijvoorbeeld die van de lente, de temperaturen zijn dan vaak lager waardoor het sporten ook makkelijker gaat.

Vraag stellen aan Gezondheids­centrum Kloosterveen?

Alleen voor vragen over openingstijden, bereikbaarheid of onze dienstverlening kunt u ons contactformulier invullen.

Voor specifieke vragen aan een zorgverlener, verwijzen we u naar hun eigen contact formulier op de desbetreffende pagina.