Wereldstotterdag

Vandaag is het Wereldstotterdag met als thema ’Stevig staan met stotteren’. Dit jaar staat deze dag in het teken van het grote belang van ‘open zijn’ over je stotteren. Praten over stotteren kan je enorm helpen om steviger te staan met je stotteren; openheid geeft kracht!

Ook leerkrachten kunnen een grote positieve invloed hebben op hoe kinderen met het stotteren omgaan en hoeveel openheid er is in de klas over stotteren. Het is heel belangrijk dat pedagogische medewerkers en leerkrachten weten hoe zij handig met het stotteren om kunnen gaan en wat stotteren nu eigenlijk is.
Daarom stelden Sukima van Velzen (logopedist, stottertherapeut en ervaringsdeskundige) en Heidi van Werkhoven-Spronk (logopedist, stottertherapeut), inhoudelijk een cursus samen.

Stel jij jezelf wel eens de volgende vragen:

  • Wat gaat er in een kind wat stottert om?
  • Is het goed om een kind wat stottert de beurt te geven in de klas?
  • Kan ik over het stotteren praten met het kind?
  • Kan ik afwachten of is het slimmer om een stottertherapeut te adviseren?

Lees dan meer over de nieuwe cursus "Stotteren in het onderwijs", speciaal voor pedagogische medewerkers die werken met kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud.
Interesse? Kijk op www.rondomspraak.nl

Meer lezen over wereldstotterdag? Lees onderstaand bericht van het stotterfonds:

LINK

Vraag stellen aan Gezondheids­centrum Kloosterveen?

Alleen voor vragen over openingstijden, bereikbaarheid of onze dienstverlening kunt u ons contactformulier invullen.

Voor specifieke vragen aan een zorgverlener, verwijzen we u naar hun eigen contact formulier op de desbetreffende pagina.