Mondkapjes en andere Corona-zaken

Het zal u niet ontgaan zijn; de Corona-besmettingen nemen fors toe en in het straatbeeld zijn de mondkapjes weer terug. In onze praktijk hebben wij in de wachtkamer het dragen van mondkapjes tot nu toe volgehouden. Wij gaan dit uitbreiden naar het ophouden van het mondmasker in de spreekkamer. Ook willen wij kinderen die dat kunnen, vragen om een masker op te zetten (stoer!). De redenen hiervoor zijn het beschermen van kwetsbare patiënten en ons personeel. Iedereen moet met een gerust hart naar onze praktijk durven komen.
Kunt u beslist geen mondmasker dragen, dan zullen wij met u een aparte afspraak maken via ons Virale Spreekuur. Meer daarover hieronder.

Kom zoveel mogelijk alleen

Dit is geen nieuw advies maar wij merken dat in de dagelijkse praktijk hier geleidelijk minder op wordt gelet. Wij doen ons best om onze wachtkamer zo rustig mogelijk te houden om de risico’s voor besmetting zo laag mogelijk te maken.
Heeft u alleen vervoer nodig? Laat dan de chauffeur in de auto wachten. Neem kinderen, tenzij zij zelf de patiënt zijn, niet mee naar de praktijk. Op die manier blijft er voldoende ruimte voor patiënten die daarvan afhankelijk zijn om hun begeleider mee te nemen.

Viraal Spreekuur

Voor iedereen die klachten heeft die passen bij een virusinfectie (koorts, hoesten, verkouden) is er een apart spreekuur aan het einde van de dag. Dat is ook het geval als u om een andere reden het spreekuur moet bezoeken maar bijvoorbeeld toch verkouden bent. In principe heeft u daarvóór telefonisch contact met de huisarts. Op die manier kunt u op een rustige manier vast uw klachten bespreken waarbij de duur van uw bezoek korter (en dus veiliger) kan zijn, zonder afbreuk te doen aan de zorgvuldigheid van het consult. Doe tevoren (natuurlijk) een Coronatest!
U kunt wachten in de auto. Wij bellen u als u aan de beurt bent en vervolgens kunt u direct naar de spreekkamer gaan.
Wij hebben beschermende kleding aan tijdens het spreekuur. Laat u zich daardoor niet afleiden; onder die kleren zijn wij uw gewone dokters!

Telefonisch Spreekuur

Klachten die geschikt zijn voor een telefonisch advies, eventueel ondersteund door beeldbellen of foto’s willen wij zoveel mogelijk telefonisch behandelen. Ook wij missen het persoonlijke contact daarbij, maar het Corona-virus is niet overdraagbaar per telefoon!

Tenslotte

We gaan het virus eronder krijgen, daar twijfelen we niet aan. Maar om dat voor elkaar te krijgen moeten we solidair zijn, voor elkaar opkomen en op elkaar passen. Niet omdat het wordt opgelegd, maar omdat we er de noodzaak van inzien.
Alleen samen lukt het!

Vraag stellen aan Gezondheids­centrum Kloosterveen?

Alleen voor vragen over openingstijden, bereikbaarheid of onze dienstverlening kunt u ons contactformulier invullen.

Voor specifieke vragen aan een zorgverlener, verwijzen we u naar hun eigen contact formulier op de desbetreffende pagina.